Taalhuis Krimpenerwaard

Het Taalhuis Krimpenerwaard is er voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard die de Nederlandse taal beter willen leren beheersen. Denk hierbij aan statushouders die in Nederland willen inburgeren. Maar het kan ook gaan om migranten die vanwege werk of relatie naar nederland zijn gekomen of om laaggeletterde Nederlanders (NT1).

Taalpunten van het Taalhuis

Het Taalhuis Krimpenerwaard heeft vier fysieke Taalpunten. Deze Taalpunten zijn gevestigd in de bibliotheken van Bergambacht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven.

In elk Taalpunt kunnen inwoners terecht voor het wekelijkse inloopspreekuur zodat zij met hun taalvraag op weg geholpen worden. Daarnaast is er in het Taalpunt een aanbod van taalactiviteiten waar mensen aan deel kunnen nemen. Ook zijn er speciaal voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal les- en leesboeken aanwezig om de taal beter te leren.

INLOOPSPREEKUREN:

Buiten deze spreekuren is het Taalhuis bereikbaar via:

* Telefoonnummer 0180 - 66 99 99 

* E-mailadres taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Video Introductie van het Taalhuis Krimpenerwaard door Alma Producties

Vrijwilliger bij het Taalhuis worden?

Samenwerking

Het Taalhuis werkt op dit moment al veel samen met de gemeente Krimpenerwaard, Vluchtelingenwerk, Krimpenerwaard Intercultureel en de Welzijnsinstellingen. Het Taalhuis breidt graag haar samenwerking uit. Ook andere partijen worden uitgenodigd contact met ons op te nemen en af te stemmen waar samenwerking mogelijk is.