Expositie Ammerstol

1 november 2023 t/m 31 januari 2024 | Bibliotheek Ammerstol

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie van Mariet van Vliet en Marri van der Spek

De expositie bestaat uit:

  • beelden van Mariet
  • monoprints en acrylschilderijen van Marri.

Mariet en Marri zijn al meer dan 40 jaar vriendinnen, ze hebben elkaar leren kennen op hun werk. Door de jaren heen is het contact altijd gebleven. Mariet en Marri hebben de afgelopen jaren diverse keren samen geƫxposeerd in de bibliotheken in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek.

Mariet besloot jaren geleden te gaan schilderen. Ze heeft lessen gevolgd bij InaVerkaik in Lekkerkerk en daarna, na haar pensionering, schilderlessen gehad van de Capelse docent Bert Vernooy. En toen ontdekte ze het beeldhouwen en heeft  vele lessen gevolgd bij Piet van der Velden in Lekkerkerk. Mariet heeft ook nog lessen gevolgd bij diverse docenten en is nu echt verknocht aan het beeldhouwen.

Marri heeft in de loop der tijd lessen gevolgd aan de Vrije Academie in Rotterdam in tekenen en schilderen en heeft toen jaren les gehad van Ina Verkaik in beeldhouwen, met heel veel plezier! Daarna heeft ze het monoprinten ontdekt, ook bij Ina Verkaik. Het zijn composities in meerder lagen handmatig op zwart papier gedrukt. Meer dan twintig jaar geleden heeft Marri 7 schilderijen gemaakt, geĆÆnspireerd op het scheppingsverhaal. In 2015 heeft Marri meegedaan met de 2-jaarlijkse Beeldende kunstprijs La Lecq en heeft ze de tweede prijs gewonnen met een abstract beeld. In 2019 heeft zij de eerste prijs gewonnen met een ruimtelijk werk.