Spreekuur wijkagent Schoonhoven

Donderdag 1 februari 2024, van 10:00 tot 11:00 | Schoonhoven

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De wijkagent dichtbij

Graag stellen we ons even voor. Wij zijn Jan-Cees van de Lustgraaf en Yasmijn Kloostermanen zijn de wijkagenten van Schoonhoven. Elke politie-eenheid kent meerdere wijken en dus ook meerdere wijkagenten. Wijkagenten werken, net als de rest van de politie, aan verbetering van de veiligheid.

Maar wat doen wij nou eigenlijk precies? Wát zijn onze belangrijkste aandachtspunten? Wat kunnen wij voor Schoonhoven betekenen? Voor welke zaken kan je bij ons terecht?

Als wijkagenten hebben wij een ruime algemene politie-ervaring en vormen de belangrijkste schakel tussen de politie-eenheid en de buurt omdat wij:

  • criminaliteit bestrijden;
  • veel aanwezig zijn in de wijk;
  • veel kennis hebben over de wijk, inclusief incidenten en criminaliteitstrends;
  • contactpersonen kennen binnen instanties en instellingen die problemen kunnen oplossen;
  • kennis hebben van jongerengroepen die overlast veroorzaken;
  • verkeersgevaarlijke situaties kennen en aan de verbetering ervan werken.

Hoe beter wij de buurt kennen, hoe meer wij kunnen doen voor de algemene veiligheid. Die benodigde informatie moet deels ook uit de buurt komen. Gebeurt er dus iets bijzonders, geef dat dan door aan ons en help zo Schoonhoven leuk en veilig te houden.

Spreekuur in de Bibliotheek

Omdat u als inwoner van Schoonhoven de ogen en oren van de politie bent en goed weet wat er in uw straat of wijk gebeurt, gaan wij graag in gesprek. Dat kan natuurlijk op het politiebureau Hof ter Bergen 22 in Bergambacht, waar je van 09:00 uur tot 17:00 uur welkom bent. Het kan echter ook dichterbij:

Elke eerste donderdag van de maand, van 10:00 uur tot 11:00 uur (m.u.v. 4 januari 2024)   zijn we aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven aan de Spoorstraat 3a.