Virussen door de eeuwen heen

Rachel Franse 100 dagen kanker

Persoonlijke ervaringen van de schrijfster die een 'lichte' vorm van borstkanker kreeg.

Bekijk dit e-book

 • John Berger Ten huwelijk

  Een Franse vrouw wil niet met haar geliefde trouwen nadat ze heeft ontdekt dat ze door een vroegere minnaar is besmet met het aids-virus.

  E-book

 • Linda Chaikin Tegenwind

  Een jonge verpleegster helpt eind 19e eeuw haar vader met de bestrijding van lepra op het eiland Molukai, terwijl haar verloofde op zoek gaat naar de moordenaar van zijn vader.

  E-book

 • Linda Chaikin Geliefd door Eden

  Een jonge verpleegster sluit zich, tegen de zin van haar verloofde, aan bij een medisch team dat onder leiding van haar vader een geneesmiddel tegen lepra probeert te vinden.

  E-book

 • George R. Stewart De aarde blijft altijd bestaan

  Een man komt erachter dat hij als een van de weinigen een epidemie heeft overleefd en probeert zo goed en zo kwaad als het gaat te overleven en de menselijke soort te redden.

  E-book

 • Willem Jacobs De spirituele dimensie van de ziekte van Lyme

  In De spirituele dimensie van de ziekte van Lyme onderzoekt Willem Jacobs de achtergronden van de ziekte van Lyme en doet hij een oproep tot verdieping. Want de ziekte begint binnen onze westerse cultuur een epidemie te worden, met ernstige proporties. Ernstig, omdat veel Lymepatiënten helemaal niet kunnen genezen en de ziekte bij hen chronisch wordt....

  E-book

 • Paul McCusker, Walt Larimore De blauwe monnik

  Een zeer besmettelijke ziekte vertoont overeenkomsten met een epidemie in de 17e eeuw.

  E-book

 • Robert Ludlum, Gayle Lynds De Hades factor

  Een Amerikaanse militair, tevens chirurg, en zijn vriendin raken betrokken bij het onderzoek naar een nieuw dodelijk virus.

  E-book

 • Johan Fabricius Toernooi met de dood

  De nieuwe Fabricius speelt - gelijk zijn Komedianten trokken voorbij en De grote geus - in een vervlogen tijd. Voor zijn Tournooi met de dood heeft hij het Florence uit Boccaccio's dagen gekozen, en met de verve en de dramatische kracht die wij van hem kennen, vertelt hij ons over de Zwarte Dood, de Pest-epidemie van 1348 die, na in Italië honderdduizenden...

  E-book

 • Henri Lœvenbruck De kinderen van de weduwe

  Terwijl een bloederige oorlog woedt tussen twee koninkrijken, probeert de jonge Bohem de mensheid te redden van uitsterving door een vreemde ziekte. Vervolg op 'De stem van de nevels'.

  E-book

 • Marjolein Colenbrander Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter

  Autobiografisch verslag van een moeder over haar emoties die zij uit tegenover een psychotherapeut, nadat bij haar jonge zoon een tumor is geconstateerd in de neus-keelholte.

  E-book

 • Hans Frederiks Prostaatkanker wacht niet op Pasen

  Egodocument van een man met prostaatkanker, waarin hij onder meer vertelt over de verschillende behandelingen.

  E-book

 • Albert Camus De pest

  Het uitbreken van een pestepidemie in een Noord-Afrikaanse stad met als gevolg het totale isolement stelt de bewoners voor fundamentele vragen over goed en kwaad.

  E-book

 • Kamel Daoud Moussa, of De dood van een Arabier

  De inmiddels hoogbejaarde broer van de in 'De vreemdeling' (1942) van Albert Camus (1913-1960) op het strand van Algiers vermoorde 'Arabier' lucht zijn hart over alle verwarring sindsdien.

  E-book

 • Meike Schulte Een rugzak vol condooms

  Voormalig Playmate of the Year Meike Schulte leidt een gelukkig en succesvol leven wanneer ze als vrijwilliger naar Oeganda vertrekt voor welzijnswerk. Maandenlang leeft ze zonder stroom en stromend water, als een blanke 'muzungu' tussen de door armoede en hiv geplaagde bevolking van het politiek instabiele Afrikaanse land. Ze bezoekt radeloze mensen...

  E-book

 • Erik Betten Quarantaine

  Quarantaine is het spannende debuut van Erik Betten. Een actuele thriller over een dodelijke bacterie – en een overheid die ondenkbare maatregelen neemt. Groningen, oktober. Een oeroude bacterie vindt via een gaswinningspunt haar weg naar de oppervlakte. In luttele dagen zwermen de halfdode, besmette slachtoffers wezenloos uit over Noord-Nederland....

  E-book

 • Alex Kava Quarantaine

  Een Amerikaanse stad wordt geteisterd door de moedwillige verspreiding van een besmettelijk virus dat veel slachtoffers eist.

  E-book

 • Mirjam Mous Virus

  Kris en Hopper raken in Spanje betrokken bij een dodelijk ongeval en ze slaan op de vlucht. Ze komen in het bergdorpje Odrín terecht, dat vanwege een dodelijk virus in quarantaine wordt geplaatst. Vanaf ca. 13 jaar.

  E-book