Voor leesclubs

Collectie

Lezen is nóg leuker in een leesclub. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Het doel van een leesclub is niet om antwoorden te vinden die goed of fout zijn. Terwijl je met elkaar praat over een tekst, leg je allerlei verbanden, tussen jezelf, het boek, de samenleving en de geschiedenis. Je brengt jouw perspectief op een tekst onder woorden en leert ondertussen om ideeën van jezelf en anderen ter discussie te stellen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Mijn Leesclub

De bibliotheek ondersteunt leesclubs door van één boek meerdere exemplaren te leveren via de leesclubservice. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijk hetzelfde boek lezen en kun je dit gezamenlijk bespreken. De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op de website voor leesclubs. Via
deze website kun je gemakkelijk titels selecteren, reserveren en laten bezorgenbij jouw bibliotheek. 

Naar Mijn Leesclub

Elke maand samen een E-Book lezen

Een e-book is altijd voor alle leden beschikbaar. Speciaal voor leesclubs licht de online bibliotheek elke maand een e-book uit.  Online is misschien even wennen, maar het kan heel goed en biedt nieuwe mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor de manier van lezen: papier, e-book of luisterboek. Kies wat voor jou werkt. Of je nu een leesclub met z’n tweeën of met veel mensen begint, neem altijd een paar boeken de tijd om aan elkaar te wennen.

Naar de Online Leesclub

Boekentips voor leesclubs


Uittreksels en recensies

Wil je wat meer research doen? De bibliotheek biedt je gratis online toegang tot duizenden uittreksels, artikelen, recensies en auteursportretten. 


  • Hulp nodig?