Groepsbezoeken

Voor iedere groep biedt de Bibliotheek Krimpenerwaard een groepsbezoek aan. Daarnaast bieden we jaarlijks enkele digitale bezoeken, die wisselen per schooljaar. Een groepsbezoek kost € 60,- per groep (behalve het bezoek voor groep 3 en 7/8).

Neem voor meer informatie over een bezoek en de mogelijkheden voor je school contact op via educatie@debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Nationale Voorleesdagen (groep 1/2)

Laat de kinderen het prentenboek van het jaar op verschillende manieren beleven onder leiding van een van onze jeugdspecialisten. Natuurlijk mét veel voorleesplezier.

Dit bezoek vindt plaats tijdens of rondom de Nationale Voorleesdagen.

Introductie Bibliotheek (groep 3) - gratis

Kom met de groep naar de bibliotheek en laat de kinderen kennismaken met onze collectie (specifiek de eerste lees-boekjes). 

Naast uitleg over leesniveaus en plaatsing van de boeken wordt er uiteraard ook voorgelezen en lekker door de bibliotheek gedwaald.

BiblioMemo (groep 4/5)

Wat betekenen de pictogrammen op bibliotheekboeken? Welk soort boek hoort bij welk pictogram? En welke soort vindt de leerling het leukst?

Het op Memory gebaseerde spel BiblioMemo laat leerlingen hun weg vinden in de zee van boeken die de bibliotheek rijk is.

TIJDELIJK Code kraken met Dash (groep 5/6)

Met behulp van robot Dash laten we leerlingen kennismaken met de basis-principes van coderen en programmeren.

Dit bezoek vindt plaats tussen 10 mei en 6 juni 2021.

Schrijversbezoek (groep 6)

Dit bezoek bieden we aan in de Kinderboekenweek.

Buiten die periode een schrijver in de klas? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Informatie zoeken (groep 7/8) - gratis

Leerlingen gaan gezamenlijk aan de slag om zoveel mogelijk informatie over een (vooraf door de bibliotheek en docent bepaald) onderwerp te verzamelen en om te zetten in een presentatie. Aan bod komen verschillende soorten bronnen.

TIJDELIJK Games ontwerpen met Bloxels (groep 7/8)

Met behulp van Bloxels Builder maken leerlingen kennis met de basisprincipes van games bouwen en wat daar allemaal bij komt kijken.

Dit bezoek vindt plaats tussen 23 november en 21 december 2020.