Nederland Leest in de ban van duurzaamheid!

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?

Over dit onderwerp gaan we met elkaar in gesprek in bibliotheken door heel Nederland tijdens de jaarlijkse themamaand Nederland Leest.

In de bibliotheek van Schoonhoven organiseren we dinsdag 5 november een thema-avond rondom duurzaamheid tijdens Nederland Leest, omdat wij duurzaamheid net zo belangrijk vinden als jij.

Kortom: in de bibliotheek laat je je verrassen, inspireren en bijpraten over het thema duurzaamheid. Kom jij ook? 

Nederland Leest Junior

Het geschenkboek "Winterbloei"

Geschenkboek

­­­Tijdens Nederland Leest krijgen alle leden én de bezoekers van de informatieavond op 5 november een cadeau!

De maand november staat namelijk in het teken van duurzaamheid en daarom delen wij het boek Winterbloei van Jan Wolkers uit.

Een van Nederlands meest geliefde schrijvers is natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in het geschenk Winterbloei

De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

De verhalen in Winterbloei worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft in deze bundel luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s.

Dit jaar zal Ronald Giphart, ambassadeur van Nederland Leest, het voorwoord schrijven in het geschenkboek van Jan Wolkers.