• Update 11 mei

  "Helaas blijkt ook na de persconferentie van 11 mei dat bibliotheken bij de komende versoepelingen nog niet open mogen. Ook wij hadden dit graag anders gezien, maar het is wat het is", aldus directeur-bestuurder Anja Oosterlaken.

 • Update maatregelen (per 11 mei)

  Vanwege de lockdown zullen onze bibliotheken tot en met woensdag 9 juni gesloten zijn voor algemeen gebruik en dus niet vrij toegankelijk zijn voor publiek.

  Wel kunnen klanten hun boeken inleveren en (enkel en alleen) reserveringen of verrassingstassen ophalen tijdens de openingstijden van hun vestiging.

 • Vanaf 1 mei

  Vanaf 1 mei zullen de volgende vestigingen meer open zijn.

  Gouderak: maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur

  Ouderkerk aan den IJssel: maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur

  Bergambacht: zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur

  Lekkerkerk: zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur

 • Voor alle leden!

  Je kunt gratis een verrassingstas met vijf boeken of tijdschriften aanvragen die je kunt komen ophalen in de Bibliotheek.  

  Het kan zijn dat het even duurt voordat je een email-bericht ontvangt dat jouw tas klaarstaat. We ontvangen heel veel aanvragen en willen graag voor iedereen een paar mooie boeken zoeken en klaarzetten. Bedankt voor je geduld!

  Zie hieronder de links om jouw tas aan te vragen!

NIEUW: Verrassingstassen voor alle leden!

tassen

Al onze leden kunnen nu een verrassingstas aanvragen! Vul het juiste formulier in en onze medewerkers zoeken vijf boeken voor je uit en zetten een tas klaar om af te halen!

Let op: Volwassenen uit alle kernen kunnen een verrassingstas aanvragen, maar de tassen kunnen alleen opgehaald worden in Bergambacht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven.

E-books en luisterboeken: Online Bibliotheek App

Openingstijden vandaag

Alle vestigingen zijn vandaag gesloten.

Feestdagen april en mei 2021

Ebooks

Onze afhaalservice vervalt op de volgende feestdagen:

 • Koningsdag (27 april)
 • Dodenherdenking (geldt alleen voor Schoonhoven, 4 mei)
 • Hemelvaartsdag (13 mei)
 • Tweede Pinksterdag (24 mei)

Contact opnemen met de Bibliotheek

Ebooks

De Bibliotheek Krimpenerwaard is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur op 0182  - 38 54 06. Ook zijn we telefonisch bereikbaar op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Je kunt de Bibliotheek ook een e-mail sturen. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

NIEUW: App TijdschriftenBieb

Ebooks

Lees allerlei tijdschriften op je telefoon of tablet: van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten? Wil je hulp bij het registreren? In de bibliotheek helpen we je verder.

Onlinecursus 'Digisterker door doen!'

Mijn Bibliotheek

Verleng geleende materialen en beheer persoonlijke gegevens door in te loggen op Mijn Bibliotheek.

Nieuws

 1. Update corona per 11 mei - Bibliotheek mogelijk 9 juni weer open

  "Helaas blijkt ook na de persconferentie van 11 mei dat bibliotheken bij de komende versoepelingen nog niet open mogen. Ook wij hadden dit graag anders gezien, maar het is wat het is", aldus directeur-bestuurder...

  12 mei 2021

  Bekijk details van Update corona per 11 mei - Bibliotheek mogelijk 9 juni weer open

Meer

Voorzorgsmaatregelen corona in de bibliotheek

De volgende voorzorgsmaatregelen gelden in al onze vestigingen:

 • Het is verplicht om in de bibliotheek een mondkapje te dragen. Ons personeel draagt ook mondkapjes.
 • De Bibliotheek is alleen open voor het terugbrengen van boeken en het ophalen van gereserveerde boeken of verrassingstassen. Je mag helaas niet zelf in de boekenkasten zoeken.
 • Blijf thuis als je verkouden bent of griep hebt en laat je snel testen. Vraag familie of buren om boeken voor je op te halen.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst of maak gebruik van wegwerphandschoenen.
 • Houd 1,5 meter afstand van ons personeel en andere bezoekers.
 • Vergeet je bibliotheekpasje niet. Alle uitleningen in Bergambacht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven verlopen via de zelfbedieningscomputers. Geen pasje betekent geen boeken meenemen.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van ons personeel. 

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Gratis online cursussen

Ebooks

Er is een interessant aanbod van cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Bibliotheek aan Huis!

Wilt u vanwege corona liever even niet naar de bibliotheek toekomen? Of bent u door een lichamelijke beperking, langdurige ziekte of uw leeftijd niet in staat de bibliotheek te bezoeken? Dan kunt u gebruik maken van de service van Bibliotheek Krimpenerwaard: Bibliotheek aan Huis.