Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Hoe kan ik lid worden van de Bibliotheek?

Je kunt zowel in de bibliotheek als via de website lid worden van de bibliotheek. Klik hier om je online in te schrijven.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ook als je geen lid bent, kan je in de bibliotheek terecht. Je kunt de krant of een tijdschrift komen lezen, gebruik maken van onze computers, of een kopje koffie drinken. En je bent welkom bij cursussen en workshops, bijeenkomsten voor werkzoekenden en voorleesmiddagen. Kijk in onze agenda wat er allemaal te doen is in de bibliotheek. Of volg ons op Facebook of Instagram. Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief. Ook dat kan zonder lid te zijn.  


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Bekijk hier ons reglement.

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Een adres- of naamswijziging kan je schriftelijk, via e-mail, via dit formulier of bij de informatiebalie aan ons doorgeven.

Het e-mailadres of telefoonnummer kan je zelf wijzigen door in te loggen bij Mijn Bibliotheek.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Wanneer je pas kwijt is, moet je deze blokkeren. Dat kan via Mijn Bibliotheek, via e-mail of bij de informatiebalie in een van onze vestigingen.

Een nieuwe pas vraag je aan bij een van onze medewerkers in de bibliotheek. Neem hiervoor een geldige persoonslegitimatie (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee. Een nieuwe pas kost € 5,-.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Je kunt op elk moment de abonnementsvorm wijzigen. Ga daarvoor naar de informatiebalie in één van onze vestigingen.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Ben je langer dan een jaar lid, dan kun je op ieder gewenst moment het abonnement opzeggen. Houd daarbij rekening met de wettelijke opzegtermijn van één maand. Bij het opzeggen van je abonnement heb je de keus uit:

 • Opzeggen per direct: je ontvangt het bedrag voor de resterende maanden terug. De terugbetaling kan maximaal 2 maanden duren. Vergeet in dit geval niet je bankrekeningnummer te vermelden.
 • Opzeggen per einde van de looptijd: dit kan tot uiterlijk één maand voor de vervaldatum. De vervaldatum vind je bij 'Mijn gegevens' in 'Mijn Bibliotheek'. 

Wij kunnen je abonnement alleen beëindigen als alle materialen zijn ingeleverd en alle kosten zijn voldaan.

Je kunt het lidmaatschap op de volgende manieren beëindigen:

 • Via dit online formulier
 • Schriftelijk per brief aan Bibliotheek Krimpenerwaard, t.a.v. Miriam Hartink, Spoorstraat 3a, 2871 TN Schoonhoven
 • Per e-mail via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl
 • Bij de informatiebalie van jouw bibliotheek tijdens de reguliere openingstijden (niet tijdens Leen & Lees-uren).

Kan ik met mijn abonnement ook bij andere bibliotheken lenen?


Ja, dat kan!

Bibliotheek Krimpenerwaard
Je kunt in ieder geval bij alle vestigingen van de Bibliotheek Krimpenerwaard materialen lenen, terugbrengen en ophalen na een reservering.

Landelijk
Met je bibliotheekpas van de Bibliotheek Krimpenerwaard ben je ook welkom om een boek te lenen bij andere bibliotheken in Nederland. Zo kun je gebruik maken van de bibliotheek in de stad waar je studeert, werkt of op vakantie bent. In veel bibliotheken kan je lenen met je eigen pas, in sommige bibliotheken die met een ander bibliotheeksysteem werken moet er eerst een gastleenaccount en nieuwe pas worden aangemaakt. 

Let wel op, de uitleenvoorwaarden verschillen per bibliotheek. Deze kun je vinden op de website van de betreffende bibliotheek. Ook ben je verplicht bij deze bibliotheekorganisatie het boek terug te brengen. 

Krijg ik met mijn abonnement korting op activiteiten?

Ja, bij betaalde activiteiten die door de bibliotheek zelf georganiseerd worden krijg je korting als lid. Bekijk hier onze agenda voor zowel jeugd als volwassenen. 


Betalen

Wat zijn de abonnementstarieven?

 Per 1 januari 2022 hanteren wij de volgende tarieven:

 • Jeugd abonnement t/m 17 jaar gratis
 • Volwassenen abonnement met e-books € 47,-
 • Volwassenen abonnement Online Bibliotheek (digitaal abonnement) € 42,- 
 • Instellingen € 52,-

Hoe betaal ik mijn abonnement?


Hou je van betaalgemak?

Kies dan voor automatische incasso zodat het abonnementsgeld jaarlijks automatisch van je rekening wordt afgeschreven. Je kunt dit meteen regelen als je online lid wordt of bij de balie in jouw bibliotheek.

Digitale acceptgiro ontvangen?

 • Betalen kan via iDEAL in het menu van Mijn Bibliotheek, kies voor de optie ‘details financiële posten’ (dit wordt direct verwerkt).
 • Je kunt ook het bedrag overmaken naar NL84 RABO 0122783859 t.n.v. Stichting Basisbibliotheek Krimpenerwaard o.v.v. het factuurnummer/betalingskenmerk of jouw lenernummer (dit staat op jouw pasje en begint altijd met 60...).

Hoe wijzig ik mijn IBAN-nummer?

Je kunt je rekeningnummer niet zelf wijzigen. Je kunt via Mijn Menu onder 'Mijn gegevens' zien welke gegevens bij de bibliotheek bekend zijn. Het wijzigen van je rekeningnummer kun je regelen via de Overstapservice van je bank of bij de informatiebalie in jouw bibliotheek.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op